AZBox za žádnouá cenu nejde internet

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

elektrik
Nováček
Nováček

AZBox za žádnouá cenu nejde internet

Příspěvek od elektrik »

Ahoj jsem tu nový. Mam problem s rozběhnutí internetu na AZbox HD. internet mam od 02 a funkční. připojený přes lan kabel a za žádnou cenu se mi nedaří připojit azbox na internet. Ani s automatickym přidělení Ip ani manualně. mořim se s tim už celý den. Můžete někdo poradit kde může být zakopaný pes? Navíc když z nastavování vyskočim tak se mi umažou první 3 řádky na manualní m nastavení IP.

paleaaro
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: AZBox za žádnouá cenu nejde internet

Příspěvek od paleaaro »

Po vyplneni IP potom treba stlacit aj "nastavit"

AZBox Premium HD+ (2xDVB-S2 tuner)|RTi 1.7.0|WD Scorpio Blue 3200BEVT 320GB HDD 2.5"|Eurocam CRYPTOWORKS modul|SkyLink (23.5E)
elektrik
Nováček
Nováček

Příspěvek od elektrik »

paleaaro píše:Po vyplneni IP potom treba stlacit aj "nastavit"
To je jasné ale bohužel když dam nastavit objeví se hláška: spojení selhalo prosím zkuste znovu
Vůbec si už nevim rady

tesik
Nováček
Nováček

Příspěvek od tesik »

elektrik píše:
To je jasné ale bohužel když dam nastavit objeví se hláška: spojení selhalo prosím zkuste znovu
Vůbec si už nevim rady
A jaké nastavuješ hodnoty? Nezadáváš už nějakou využívanou IP adresu v síti? Pokud je to ADSL od O2 tak je to v rozsahu 10.0.0.x a jako gateway a dns nastav 10.0.0.138

AZ BOX HD Premium, HDD 2,5" 120GB,19,2+23,5
elektrik
Nováček
Nováček

Příspěvek od elektrik »

Tohle jsem nastavil:
IP: 10.0.0.8
maska podsítě: 255.255.255.0
brána: 10.0.0.138
jestli nastavim DNS1 a DNS2 tak to stejně nejede:(
tesik píše:
elektrik píše:
Vůbec si už nevim rady
A jaké nastavuješ hodnoty? Nezadáváš už nějakou využívanou IP adresu v síti? Pokud je to ADSL od O2 tak je to v rozsahu 10.0.0.x a jako gateway a dns nastav 10.0.0.138

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

nespravny LAN kabel. daj tam krizeny kabel a povol DHCP. Udaje si nacita azbox sam.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

Kam a jak se chceš spojit na internet, k PC nebo k routeru? Pokud k PC potřebuješ zkřížený kabel jak píše grantec a taky musíš mít v PC nastaveno, že "poskytuje internet" z jedné síťovky na druhou. V PC si nastav pevnou IP a boxu využij DHCP.
Pokud si připojen k routeru musíš používat "normální" nekřížený kabel - to jen pro info aby tě grantec-ův příspěvek nespletl.

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
elektrik
Nováček
Nováček

Příspěvek od elektrik »

grantec píše:nespravny LAN kabel. daj tam krizeny kabel a povol DHCP. Udaje si nacita azbox sam.
kamráde děkuju...ještě ten kabel sice nemam ale je už na cestě...já vim o tom že tam má křížený být a taky jsem si myslel že ho tam mam ale jak si to napsal tak mě došlo že ten kříženej zůstal u rodičů a tenhle ani nevim kde se vzal. Samo že kříženej nebyl. Až to zkusim tak napíšu:)

Beam Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Beam »

shibal píše:Pokud si připojen k routeru musíš používat "normální" nekřížený kabel - to jen pro info aby tě grantec-ův příspěvek nespletl.
No prijde mi ze dneska uz je fakt jedno jakej kabel pouzijes, kdyz jsou ty zarizeni aspon trochu chytry tak si s tim poradi (Auto-MDIX)..

Nemas nahodou ADSL modem z tovarny prednastavenej tak ze jeden z portu je pro IPTV a internet na nem nejde? Zkus ho vrazit do portu misto PC jestli se nechyti..

AzBox HD Premium (R3/4 = 330) fw. E2 OpenRSI 3.0, Samsung 750 GB, (23.5E+19.2E)+0.8W+SG2100
Skylink KOMPLET ICE, plugins: CCcam k OSCAMu
elektrik
Nováček
Nováček

Příspěvek od elektrik »

shibal píše:Kam a jak se chceš spojit na internet, k PC nebo k routeru? Pokud k PC potřebuješ zkřížený kabel jak píše grantec a taky musíš mít v PC nastaveno, že "poskytuje internet" z jedné síťovky na druhou. V PC si nastav pevnou IP a boxu využij DHCP.
Pokud si připojen k routeru musíš používat "normální" nekřížený kabel - to jen pro info aby tě grantec-ův příspěvek nespletl.
Jsem připojený k routeru normálnim nekříženym kabelem a nejede mi to.

elektrik
Nováček
Nováček

Příspěvek od elektrik »

Beam píše:
shibal píše:Pokud si připojen k routeru musíš používat "normální" nekřížený kabel - to jen pro info aby tě grantec-ův příspěvek nespletl.
No prijde mi ze dneska uz je fakt jedno jakej kabel pouzijes, kdyz jsou ty zarizeni aspon trochu chytry tak si s tim poradi (Auto-MDIX)..

Nemas nahodou ADSL modem z tovarny prednastavenej tak ze jeden z portu je pro IPTV a internet na nem nejde? Zkus ho vrazit do portu misto PC jestli se nechyti..
Já mam všechny 4 porty stejný neni žádnej televizní. Televize mi přes ten kabel bez problému funguje i na internet ale AZbox vůbec ani ťuk:( křížený kabel ještě nemam abych to vyzkoušel.

kitrab
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kitrab »

krizeny kabel neni potreba staci normalni. box mi jel jak s modemem huawei tak nyni s Dlinkem a ASUS 500. zaple DHCP, na routeru tuklou MAC boxu, aby prideloval stejnou IP adresu.

AZ BOX HD premium, HDD WD GP SATAII 1 TB,E2 v1.2 / FW5308, Panasonic plasma 42"
tesik
Nováček
Nováček

Příspěvek od tesik »

elektrik píše:
shibal píše:Kam a jak se chceš spojit na internet, k PC nebo k routeru? Pokud k PC potřebuješ zkřížený kabel jak píše grantec a taky musíš mít v PC nastaveno, že "poskytuje internet" z jedné síťovky na druhou. V PC si nastav pevnou IP a boxu využij DHCP.
Jsem připojený k routeru normálnim nekříženym kabelem a nejede mi to.
Pokud máš připojený komp a net na něm funguje tak odpoj kabel z kompu a připoj do boxu. Tím vyloučíš problémy s kabelem nebo portem routeru

AZ BOX HD Premium, HDD 2,5" 120GB,19,2+23,5
Elektronek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Elektronek »

O2 pripojeni nemam/neznam, ale:

pokud na modemu sou zdirky WAN/LAN, tak kabel pripojit do LAN.
V AZboxu nech adresu pridelit DHCP serverem.
Kabel by mel fungovat jak krizeny, tak nekrizeny. Pokud se zarizeni spoji a v modemu jede DHCP server, mel by AZboxu pridelit IP.
Jestli je IP prideleno a net nejde zjisti z boxu bud pres tv v settingu branu a dns, nebo se pichni na AZ telnetem a napis ifconfig.
Mrkni jakou ma nastavenou branu a DNS. Zadej prikaz ping seznam.cz, pokud nepojede zadej ping 77.75.72.3. Pokud pojede seznam, net by ti mel jit, pokud pojede 77.75.72.3 je chyba v DNS. pokud ani jedno zkus pingnout branu.
Jestli ti nepujde pingnout ani branu neprideluje preavdepodobne DHCP server IP, coz znamena ze je bud chyba v kabelu, nebo je server vypnuty a je treba nastavit staticke adresy.

AZBox HD Premium|RTi Core v1.5.3 Enigma 2
schmegea
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od schmegea »

Předevčírem jsem nastavoval taky jeden azbox elite a nešlo se spojit se sítí.
Pomohlo mi dát tovární nastavení,
nechat angličtinu
a pak jsem to nastavil bez problémů a síť se rozběhla. :55:

DREAM 7020 HD; 7020HD V2, Gigablue HD quaid plus, aZbox HD premium E2 (DVB-S2), E85 multifokus 4W; 5E; 9E; 13 E; 19,2 E; 23,5 E, 28,2E; 39E , Dream 800HDse, bigsat 2100; oscam 5983_cccam2.21,Zyxel NSA 210 - 2TB, PC server - 100TB
Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“