Tenhle příspěvek je pro ty co si neustálě stěžují na to, že není 2xDVB-S a "mělo by být".
Co se týká mě, taky bych 2xDVB/S2 uvítal a celkem netrpělivě čekám, kdy si jej budu moci přikoupit.
ALE vůbec se nedivím Dempsey-mu, že vás za stežování na nedostatek 2xDVB-S plísní, protože se to tu opakuje už mockrát:
marnav píše:Doufám, že dva dvb-s tunery skutečně zprovozní, při výběru boxu to byla pro mne jedna ze zásadních funkcí, v specifikacích při koupi uvedených jako jedna z prvních. Bez upozornění na nedotaženost firmware, kterou jsem ochoten nějakou dobu zkousnout (ne roky), nechci rejpat, doufám, že výrobce nebude mlžit a dá nějakou jasnější informaci.
Pokud vám to co jsem tučně zvýraznil řekl/napsal nějaký prodejce, tak si stěžujte u něj. Pokud vás tím namíchl nebo snad podvedl, tak se obraťte jinam, na to jsou v republice zřízené patřičné úřady.
Já jsem AZbox koupil u prodejce "ELTA..." a ten má ve specifikaci toto (ne , že bych toho prodejce nějak doporučovat, nebo naopak nedoporučoval, prostě jen cituji) :
AZBox HD Premium je nový HDTV multimediální satelitní přijímač v černém provedení s operačním systémem Linux. Přijímač má české menu, české EPG a teletext. Upgrade firmware možný přes USB nebo LAN. Možnost záznamu pořadu na interní HDD 2,5'' nebo 3,5'' (HDD není součástí balení), nebo na externí zařízení ( FlashDisk, HDD ). Při nahrávání pořadu možnost sledování jiného pořadu ze stejného TP. Možnost přehrávání multimediálních souborů (i přes LAN). Přijímač má integrované WIFI 802.11 b/g miniPCI. Možnost prohlížet Web a YouTube. Taktovací frekvence procesoru 300MHz, paměť FLASH 8MB, paměť SD RAM 256MB, 1x čtečka karet Conax, 2x CI slot, 2x USB 2.0, 1x HDMI, 1x Scart. 1x ethernet port (RJ45), optický audio výstup, komponentní výstup, kompozitní výstup, UHF modulátor, síťový vypínač, 0/12V výstup. Napájení AC 12V 3,4A / 24V 0,8A. Spotřeba max 60W, Standby 5W. Rozměry 340x243x66mm.
a v technických spec. toto:
Kód: Vybrat vše
České menu ANO
EPG v češtině ANO
Podpora titulků ANO
Teletext ANO
Favoritní kanály ANO
Časovač ANO
Rodičovský zámek ANO
Podpora MP3 ANO
Displej ANO
Čtečka karet 1
CA sloty 2x pro CI moduly
Harddisk zabudovaný NE
Příprava pro Harddisk ANO
Počet tunerů 1
Formát obrazu 4:3/16:9
Audio režimy levý kanál, pravý kanál, Stereo
Konektor Scart TV ANO
Konektor Scart VCR NE
Konektor HDMI ANO
Kompozitní výstup RCA ANO
Komponentní výstup YPbPr ANO
Konektor S-VHS NE
USB konektor ANO/2
Konektor RS 232 NE
LAN / Ethernet ANO
Koaxiální audio výstup NE
Optický audio výstup ANO
Propojka Loop-out ANO
UHF modulátor ANO
Síťový vypínač ANO
Aktualizace firmware ANO (LAN,USB)
Max. spotřeba 60W
Spotřeba ve Standby 5W
Barva přístroje černá
Rozměry 340x243x66mm
TZN. nikde ani zmínka o druhém tuneru a já o té možnosti , že je tam volný slot vůbec je, ani nevěděl, takže si teď nemám na co stěžovat, tak jak to děláte vy. Prostě a jasně: JE TO V REŽII TOHO PRODEJCE. KDYŽ TI NĚCO NAKECÁ, TAK TO ŘEŠ U NĚJ !!!
Jediné co , v té specifikaci je špatně a s čím jsem počítal je: "stand-by 5w" , to mám změřeno, že je 11W, ale při stand-by funguje "sharing"

, takže mi těch 6W navíc vůbec nevadí.
A propó: ani výrok "možnost vložit druhý tuner" není lživý. Ano je zavádějící a zákazníka to uvádí v omyl, protože tam nemůžou být 2xDVB-S a on to může "špatně" pochopit.
O to ale přece dneska jde skoro všem obchodníkům - prodat a o nic víc se nestatrat. Ale to, že něco takového je v naší republice možné dělat, si řešte jinde, např. v diskuzích o politice, nebo se o tom vykecejte v hospodě.
Druhá věc je, že ani můj dodavatel nikde nepíše nic o tom, že fw je zatím BETA, to mě taky namíchlo, hlavně to časté "scrambled". JENŽE : kdybych si koupil CW modul, tak jsem tyto problémy neměl. Hold chtěl jsem ušetřit litr, tak jsem to musel zkousnout. Teď, od fw 3xxx, je to už ok a ušetřený litr je "doma". Já mám výrobek, dle specifikací, podle kterých jsem jej objednával a jsem spokojený.
Takže pokud hodláte "něco" příště nakupovat
vyberte si dobře svého prodejce, který vám podá přesné informace.
Howgh
Šibal