DiSEqC

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Kessn
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

DiSEqC

Příspěvek od Kessn »

Zdravím nevíte někdo jestli v AZBOXU funguje DiSEqC 1.1? V menu nastavení to je , ale nedaří se mě to nastavit mám asi špatný přepínač prepinac-diseqc-8-1-emp-p-168w-v1 . DiSEqC 1.0 jde bez problémů. Dík Lád'a.
Naposledy upravil(a) dempsey dne 17 pro 2009, 19:17, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Láďa keď sem budeš dávať linky na obchody - rozlúčime sa

Kessn
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: DiSEqC

Příspěvek od Kessn »

Já jen chtěl představit ten přepínač , aby mě mohl někdo poradit. Omlouvám se Lád'a.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Stačí napísať typ toho o čom píšeš - prípadne priložiť ako prílohu obrázok

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
VTronik
Pokročilý
Pokročilý
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od VTronik »

Kessn píše:Zdravím nevíte někdo jestli v AZBOXU funguje DiSEqC 1.1? V menu nastavení to je , ale nedaří se mě to nastavit mám asi špatný přepínač prepinac-diseqc-8-1-emp-p-168w-v1 . DiSEqC 1.0 jde bez problémů. Dík Lád'a.
Taky mám 8-mi vstupový EMP a DiSEqC 1.1 funguje naprosto bez problémů.

AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

Verze 1 ("V1" nakonci označení) toho přepínače, mám taky (a podle popisu i ty) a přepíná se pomocí commited as uncommitech switch.
První čtyři vstupy : commited1-4 + uncommited 1
Druhé čtyři vstupy: commited1-4 + uncommited 2
Proto je přepínání mezi první a druhou čtveřicí vstupů o dost pomalejší.
Nastavení toho co přepínáš si musoš doplnit volbou "Combination", která je první "zpátky" v nastavování DiSEqC. Přejdeš šipkama na "Combination", tam dáš OK a tam to upřesníš.
(Verze2 se ovládá pouze pomocí uncommited switch 1-8, takže je asi rychlejší -moje domněnka-nemám jej)

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
Kessn
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessn »

shibal píše:Verze 1 ("V1" nakonci označení) toho přepínače, mám taky (a podle popisu i ty) a přepíná se pomocí commited as uncommitech switch.
Nastavení toho co přepínáš si musoš doplnit volbou "Combination", která je první "zpátky" v nastavování DiSEqC. Přejdeš šipkama na "Combination", tam dáš OK a tam to upřesníš.
(Verze2 se ovládá pouze pomocí uncommited switch 1-8, takže je asi rychlejší -moje domněnka-nemám jej)
Zdravím mám tu verzi V1 první 4 vstupy ovládám 1.0 a s tou druhou čtveřicí si nevím rady http://ubc.galerie.cz/3943406-vse#57771070 nevím jak to nastavit na obrázku jsem chtěl nastavit vstup 6. U starého SD přijímače jsem přepínač nastavoval jako motor najít ten správný satelit ale nebylo jednouché tady jsem to taky zkoušel , ale AZBOX nemá graf síly signálu pro hledání. Dík za rady Lád'a. :sad:

shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

Kessn píše:
shibal píše:Verze 1 ("V1" nakonci označení) toho přepínače, mám taky (a podle popisu i ty) a přepíná se pomocí commited as uncommitech switch.
Zdravím mám tu verzi V1 první 4 vstupy ovládám 1.0 a s tou druhou čtveřicí si nevím rady http://ubc.galerie.cz/3943406-vse#57771070 nevím jak to nastavit na obrázku jsem chtěl nastavit vstup 6. U starého SD přijímače jsem přepínač nastavoval jako motor najít ten správný satelit ale nebylo jednouché tady jsem to taky zkoušel , ale AZBOX nemá graf síly signálu pro hledání. Dík za rady Lád'a. :sad:
Ale...vždyť jsem ti to napsal (jen je tam A až D a ne 1 až 4 u comm.switche).
Vstupy 1 až 4: commited A + uncommited 1 (pro vstup1) až commited D + uncommited 1 (pro vstup4)
Vstupy 5 až 8: commited A + uncommited 2 (pro vstup5) až commited D + uncommited 2 (pro vstup8)

SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
Kessn
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessn »

shibal píše:
Kessn píše:
Ale...vždyť jsem ti to napsal (jen je tam A až D a ne 1 až 4 u comm.switche).
Vstupy 1 až 4: commited A + uncommited 1 (pro vstup1) až commited D + uncommited 1 (pro vstup4)
Vstupy 5 až 8: commited A + uncommited 2 (pro vstup5) až commited D + uncommited 2 (pro vstup8)
Zdravím tak jsem to nastavil na vstup 5 obr.http://ubc.galerie.cz/3943406-vse#57805096 a signál vůbec nenaskočí první 4 vstupy ovládám DiSEqC 1.0 a ty fungují bez problémů. Když mě toto nefunguje jak by se to dalo nastavit příkazy pro motor? Jestli to nejde , tak budu muset asi koupit ten přepínač V2 který má příkazy DiSEqC 1.1 :sad: . Dík za rady Lád'a

shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

Mám ten samý přepínač a funguje mi to s nastavením jak jsem výše popsal.
V boxu mám u všech LNB "combination" (pak v detaillech to co jsem předtím napsal), u těch 1. čtyřech by taky NEMĚLO být DiSEqC 1.0 , ale to "combination", jinak by se po přepnutí na nějaký vstup z druhé čtveřice už nešlo dostat zpět na něco z 1.čtveřice (nešel by tam unccomited switch 1.
Takže ještě jednou od začátku:
- nastavit všude combination a v detailech ty příslušné příkazy (comm+uncomm)
- odpojit přepínač od satu, nebo sat vypnout (aby se přepínač vyresetil), a pak znovu zapojit/zapnout.
- přejít v nastavení satelitů na satelit, který je přípojen na 5. až 8. výstupu
- změřit na daném (5. až 8.) vstupu přepínače napětí (aby se vyloučila chyba nějakého následného "zařízení"). Mělo by tm být 13 nebo 16V - dle polarizace.

Pokud se přepnout nepodařilo, zabýval bych se myšlenkou možné vady přepínače a dle toho se zařídil. (Nejdříva zajít na nějakým odborníkem či prodejcem, aby tu funkčnost testnul)

Tu je popis od výrobce: http://www.emp-centauri.cz/pdf/Profi_line_168.pdf
Howgh

Kessn
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessn »

shibal píše:Mám ten samý přepínač a funguje mi to s nastavením jak jsem výše popsal.
V boxu mám u všech LNB "combination" (pak v detaillech to co jsem předtím napsal), u těch 1. čtyřech by taky NEMĚLO být DiSEqC 1.0 , ale to "combination", jinak by se po přepnutí na nějaký vstup z druhé čtveřice už nešlo dostat zpět na něco z 1.čtveřice (nešel by tam unccomited switch 1.
Takže ještě jednou od začátku:
- nastavit všude combination a v detailech ty příslušné příkazy (comm+uncomm)
- odpojit přepínač od satu, nebo sat vypnout (aby se přepínač vyresetil), a pak znovu zapojit/zapnout.
- přejít v nastavení satelitů na satelit, který je přípojen na 5. až 8. výstupu
- změřit na daném (5. až 8.) vstupu přepínače napětí (aby se vyloučila chyba nějakého následného "zařízení"). Mělo by tm být 13 nebo 16V - dle polarizace.

Pokud se přepnout nepodařilo, zabýval bych se myšlenkou možné vady přepínače a dle toho se zařídil. (Nejdříva zajít na nějakým odborníkem či prodejcem, aby tu funkčnost testnul)

Tu je popis od výrobce: http://www.emp-centauri.cz/pdf/Profi_line_168.pdf
Howgh
Čau dík za rady je to dost složitý :!: Škoda , že nejdou nastavit příkazy na motor u starého SD příjímače mě tak šlo všech 8 vstupů. Ted' napíšu postupně každý vstup jestli to tak má být: 1vs. Command Ordar: Commt,Uncommt , Committed DISEqC: Switch A , Uncommitted DISEqC: Switch 1 +++ 2vs. Command Ordar: Comm,Uncommt , Committed DISEqC: Switch A , Uncommitted DISEqC: Switch 2 +++ 3vs. Command Ordar: Commt,Uncommt , Committed DISEqC: Switch A , Uncommitted DISEqC: Switch 3 +++ 4vs. Command Ordar: Commt,Uncommt , Committed DISEqC: Switch A , Uncommitted DISEqC: Switch 4 +++ 5vs. Command Ordar: Commt,Uncommt , Committed DISEqC: Switch B , Uncommitted DISEqC: Switch 5 +++ 6vs. Command Ordar: Commt,Uncommt , Committed DISEqC: Switch B , Uncommitted DISEqC 6 +++ 7vs. Command Ordar: Commt,Uncommt , Committed DISEqC: Switch B , Uncommitted DISEqC: Switch 7 +++ 8vs. Command Ordar: Commt,Uncommt , Committed DISEqC: Switch B , Uncommitted DISEqC: Switch 8 :sad: Lád'a.

shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

Kessn píše: Čau dík za rady je to dost složitý :!: Škoda , že nejdou nastavit příkazy na motor u starého SD příjímače mě tak šlo všech 8 vstupů. Ted' napíšu postupně každý vstup jestli to tak má být:
1vs. Command Ordar: Commt,Uncommt , Committed DISEqC: Switch A , Uncommitted DISEqC: Switch 1 +++
2vs. Command Ordar: Comm,Uncommt , Committed DISEqC: Switch A , Uncommitted DISEqC: Switch 2 +++
3vs. Command Ordar: Commt,Uncommt , Committed DISEqC: Switch A , Uncommitted DISEqC: Switch 3 +++
4vs. Command Ordar: Commt,Uncommt , Committed DISEqC: Switch A , Uncommitted DISEqC: Switch 4 +++
5vs. Command Ordar: Commt,Uncommt , Committed DISEqC: Switch B , Uncommitted DISEqC: Switch 5 +++
6vs. Command Ordar: Commt,Uncommt , Committed DISEqC: Switch B , Uncommitted DISEqC 6 +++
7vs. Command Ordar: Commt,Uncommt , Committed DISEqC: Switch B , Uncommitted DISEqC: Switch 7 +++
8vs. Command Ordar: Commt,Uncommt , Committed DISEqC: Switch B , Uncommitted DISEqC: Switch 8 :sad: Lád'a.
Neeeee
Opakuju to už potřetí...... (a je to napsané i stránce toho výrobce)
1.vstup: Committed Switch A , Uncommitted Switch 1
2.vstup: Committed Switch B , Uncommitted Switch 1
3.vstup: Committed Switch C , Uncommitted Switch 1
4.vstup: Committed Switch D , Uncommitted Switch 1
5.vstup: Committed Switch A , Uncommitted Switch 2
6.vstup: Committed Switch B , Uncommitted Switch 2
7.vstup: Committed Switch C , Uncommitted Switch 2
8.vstup: Committed Switch D , Uncommitted Switch 2

Kessn
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessn »

shibal píše:
Kessn píše: Čau dík za rady je to dost složitý :!: Škoda , že nejdou nastavit příkazy na motor u starého SD příjímače mě tak šlo všech 8 vstupů. Ted' napíšu postupně každý vstup jestli to tak má být:
1vs. Command Ordar: Commt,Uncommt , Committed DISEqC: Switch A , Uncommitted DISEqC: Switch 1 +++
2vs. Command Ordar: Comm,Uncommt , Committed DISEqC: Switch A , Uncommitted DISEqC: Switch 2 +++
3vs. Command Ordar: Commt,Uncommt , Committed DISEqC: Switch A , Uncommitted DISEqC: Switch 3 +++
4vs. Command Ordar: Commt,Uncommt , Committed DISEqC: Switch A , Uncommitted DISEqC: Switch 4 +++
5vs. Command Ordar: Commt,Uncommt , Committed DISEqC: Switch B , Uncommitted DISEqC: Switch 5 +++
6vs. Command Ordar: Commt,Uncommt , Committed DISEqC: Switch B , Uncommitted DISEqC 6 +++
7vs. Command Ordar: Commt,Uncommt , Committed DISEqC: Switch B , Uncommitted DISEqC: Switch 7 +++
8vs. Command Ordar: Commt,Uncommt , Committed DISEqC: Switch B , Uncommitted DISEqC: Switch 8 :sad: Lád'a.
Neeeee
Dík už mě to jasný až na ten první řádek http://ubc.galerie.cz/3943406-vse#57805096 Command Order jsou tam na výběr dvě možnosti jakou tam tedy nastavit? Děkuji za podrobný návod Lád'a.

ivanpav
Nováček
Nováček

Příspěvek od ivanpav »

Ahoj vsetci. Mam verziu w2, vie mi niekto poradit, ako to nastavit? Rovnako ako pri v1?. Dakujem za radu.

shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

Verze V2, se řídí pouze uncommited switchi 1 až 8.
Commited switch nemá smysl do přepínače vůbec posílat, takže v té první volbě v nastavení detailů pod volbou "combination" nech pouze volbu "uncommited" (teď mě ale napadá, že nevím, jestli se to dá takhle udělat - ověřím až doma), co dáš co commited je fuk (třeba samé "A") a do uncommited dáš 1 až 8 pro dané satelity.

Kessn
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessn »

Kessn píše:
shibal píše:
Neeeee
Dík už mě to jasný až na ten první řádek http://ubc.galerie.cz/3943406-vse#57805096 Command Order jsou tam na výběr dvě možnosti jakou tam tedy nastavit? Děkuji za podrobný návod Lád'a.
Prosím všechny co mám nastavit v tom prvním řádku :?: Lád'a.

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“