Re: Premium HD+ foto i uvnitr
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
-
fittipaldi
- Nováček

Tiež som teraz dočítal recenziu na VU+DUO. A zaujal ma popis hlučnosti ventilátora. Vraj nie je skoro ani počuť. Enigma 2 a teraz neviem, či reklamný ťah, ale v rôznych smeroch hodnotený lepšie ako DM 8000. Interný HDD možno zabudovať až do 2,5 TB ! Cena 12490 Kč. Len ma zaskočilo, že ten, čo robil zecenziu nedokázal nič prehrať v formáte DivX, AVI a udával, že stačí len stiahnuť kodeky. To mu fakt robilo taký problém ich stiahnuť a testnúť to ?
- shibal
- Mazák

Vzhledem k tomu, že takto poměrně rychle zareagovali na problém hlučnosti ventilátoru "pluska" aspoň softwarově, tak je jasné, že o teom vědí. Takže se nedá vyloučit, že v nějaké další výrobní sérii tam dají i jiný větráček - to by přece nemusel být až tak velký problém. Takováto "blbina" totiž dokáže odradit od koupě dost lidí, což se určitě obchodnímu oddělení opensatu moc nelíbí.peterg-77 píše:ešte k tomu ventilátoru - v poslednom fw 4348 pribudla v nastavení položka fan control umožňujúca vypnúť a zapnúť ventilátor. Predpokladám, že ide práve o ten ventilátor v plusku
AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
-
Boss_409
- Nováček

OK, je to tak. V posledním FW 4348 je skutečně řešeno ON/OFF ventilátoru. Ale jak jsem prohlížel detailně HW přijímače, tak jsem nějak nezjistil, jestli by se dal řídit ventilátor dle teploty. Kdyby ano, pak by se dal napsat soft pro řízení ventilátoru metodou PWM a bylo by vystaráno. Na mém modulu (který je zatím ve stavu testování) toto takto řeším. Pod 20°C ventilátor stojí, pak nastartuje s minimálníma otáčkama a postupně s teplotou zvyšuje, až při 45°C (což asi nikdy nedosáhne) se točí téměř naplno.
VU+ULTIMO 4K, DM920, VU+Solo2, 2x Parabola 80Al, motor HH100, 2x ext.disk 1TB, vše na eternet......
- shibal
- Mazák

Uvidíme, můj názor je, že ne. Musel by být splněny 2 předpoklady:
1) jestli je na desce možnost programově regulovat napětí na tom konektoru, kde je větrák zaplý
2) mít možnost odněkud tu teplotu zjistit
Ani jedno z toho asi nepůjde.
1) jestli je na desce možnost programově regulovat napětí na tom konektoru, kde je větrák zaplý
2) mít možnost odněkud tu teplotu zjistit
Ani jedno z toho asi nepůjde.
-
PavelBKL
- Nováček

Zde máš odpověď přímo od autora:fittipaldi píše:Tiež som teraz dočítal recenziu na VU+DUO. A zaujal ma popis hlučnosti ventilátora. Vraj nie je skoro ani počuť. Enigma 2 a teraz neviem, či reklamný ťah, ale v rôznych smeroch hodnotený lepšie ako DM 8000. Interný HDD možno zabudovať až do 2,5 TB ! Cena 12490 Kč. Len ma zaskočilo, že ten, čo robil zecenziu nedokázal nič prehrať v formáte DivX, AVI a udával, že stačí len stiahnuť kodeky. To mu fakt robilo taký problém ich stiahnuť a testnúť to ?
Nemel jsem na to moc casu, abych hledal kodeky, pod kterymi to bude OK.
Takze co jsem otestoval jsem napsal, MKV byly nektere OK, u nekterych nejel zvuk, mozna proto, ze byl AC3. Divx to rovnou napsalo, ze to nema kodek. DVD hralo jak z iso tak z video_ts s cukanim. Ale to, ze to stihalo prehrat MKV (podle me jde o rychlost CPU) me docela presvedcilo, ze stavajici problemy jsou jen veci kodeku a spravneho prehravace. Ono AZBOX taky neni uplne v pohode, taky treba pri pokusu o posouvani se u MKV filmu umi kousnout, ale taky na tom pracuji. VU+ DUO je predevsim satelit a to vybornej satelit a na ostatnich vecech se docela pracuje. AZBOX je satelit, kde zatim pracuji i na tom, aby to byl dobrej satelit a multimedialni box. Oboji mam doma a oboji ma neco do sebe.
Tezko poradit, co bude za mesic lepsi. Je to o vyvoji firmware.
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Pre prípad že by si niekto zabudol prečítať názov témy - ešte stále je to "Premium HD+ foto i uvnitr" tak sa toho držme

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
vikino
- V.I.P.

- Dal poděkování: 9 poděkování
- Dostal poděkování: 2 poděkování
Tak som nahodil quad lnb a do pluska uz idu samostatne do kazdeho tunera A i B koax kable a do premia v inej miestnosti tiez zvlast kabel. Ked zapnem nahravanie v plusku na ktoromkolvek programe v A, tak mozem prepnut na ktorykolvek program v B. Takto som si to teda chcel a koli tomu ten prechod z premia na plusko. Len mi nie je nejak jasne, preco mam signal slabsi ako kvalitu? V druhej miestnosti mam premium a tam je to normalne- modry signal skoro plny a kvalita trocha mensia.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
-
Boss_409
- Nováček

To je normální stav. Je to dáno korekcí chyb a zpracováním dekodéru. Žlutá kvalita již zpracovaného signálu za dekodérem a modrá je užitečný signál z LNB. (Tak nějak laicky řečeno) jestli to chceš podrobně odborně klikni mi chat na skype.
VU+ULTIMO 4K, DM920, VU+Solo2, 2x Parabola 80Al, motor HH100, 2x ext.disk 1TB, vše na eternet......
- visper
- Odborník

- Dostal poděkování: 1 poděkování
Azbox umí systém Unicable, to znamená že by stačil jeden koax pro oba tunery, ale musí být speciální LNB. Nezkoušel to někdo?
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
-
vikino
- V.I.P.

Ak je to normalny stav, tak dobre, len nechapem preco na premiu je to opacne?
Visper, ked som mal len jeden koax na vstup do A tuneru a loop-om prepojeny z vystupu A do vstupu B tunera, tak pri nahravani napr. na A CT HD a prepnuti na B Markiza, vypisalo ze nie je signal. Shibal to tu niekde vysvetloval preco-horne-dolne pasmo a polarizacia.
Visper, ked som mal len jeden koax na vstup do A tuneru a loop-om prepojeny z vystupu A do vstupu B tunera, tak pri nahravani napr. na A CT HD a prepnuti na B Markiza, vypisalo ze nie je signal. Shibal to tu niekde vysvetloval preco-horne-dolne pasmo a polarizacia.
- shibal
- Mazák

Hledal jsem teď nějaké info na netu a nic podrobného jsem nenašel. Ne, že bych to chtěl provozovat, ale zajímá mě to. Kdybys věděl, kde o tom jsou nějaké info, tak dej prosím odkaz.visper píše:Azbox umí systém Unicable, to znamená že by stačil jeden koax pro oba tunery, ale musí být speciální LNB. Nezkoušel to někdo?
Jinak si myslím,že to asi hned tak někdo nevyzkouší, když LNB stojí 2 litry.
-
vikino
- V.I.P.

ak je na to potrebne special lnb za 2litre, tak to by som fakt do toho nesiel, aj ked aj takto ma stal quad lnb 32 eur + nejake centy za dalsi kabel. Ale pre niekoho to moze byt riesenie, pokial nechce vrtat dalsie diery po baraku ako ja...
- visper
- Odborník

- Dostal poděkování: 1 poděkování
Vyzkouší to ten, co má jeden kabel pod omítkou :)shibal píše:Hledal jsem teď nějaké info na netu a nic podrobného jsem nenašel. Ne, že bych to chtěl provozovat, ale zajímá mě to. Kdybys věděl, kde o tom jsou nějaké info, tak dej prosím odkaz.visper píše:Azbox umí systém Unicable, to znamená že by stačil jeden koax pro oba tunery, ale musí být speciální LNB. Nezkoušel to někdo?
Jinak si myslím,že to asi hned tak někdo nevyzkouší, když LNB stojí 2 litry.
Unicable je popsané třeba tady http://www.inverto.tv/guide/?p=12
Jen mi není jasné proč má Azbox těch pásem 8 (ale 2x se opakují). Je to v menu jak se přepíná typ LNB.
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
-
bigbossman99
- Nováček

-
vikino
- V.I.P.

nemam modul, takze nemozem vyskusat, ale teoreticky by mal byt pre oba tunery, kedze aj MultiCAS je len jeden pre oba.