přehrávání filmů a fotek po síti

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

limak111
Nováček
Nováček

přehrávání filmů a fotek po síti

Příspěvek od limak111 »

.Ahoj
Jsem nový majitel AZboxu a trochu jsem rozladěný z prvních testů tohoto přístroje. Mám noví fw 0.9.4466.
Mám pár dotazů. Co mám udělat s fotkami, aby mě šli zobrazit v AZ. Je třeba je zmenšit a na jakou velikost?
Další problém mám z filmu na DVD. Nedaří se mě výběr zvuku v menu a poté rozjet film. Tak jsem film ze Shrinkoval a přidal požadovanou zvukovou stopu a film běží ale bez zvuku. Jak řešíte přehrávání DVD? Další problém mám z MKV po síti se trhají a zasekávají. Zřejmě to bude tím, že mají větší datový tok. Používám switch z propustností 10/100 a routr spa2102 linksys. Jak funguje přehrávání MKV na gigabitové síti? Jakou síťovku má AZbox? Dále mě nejde přehrát formát MOV, AZ box asi tento formát nepodporuje? Ještě k těm fotkám, nerad bych je moc zmenšoval kvůli pozdějším úpravám a tisku

0ctopus
Nováček
Nováček

Re: přehrávání filmů a fotek po síti

Příspěvek od 0ctopus »

Asi nikto nebude mat chut tebe vypisovat tieto zname problemy/bugy/nedokonalosti...
Tu na fore najdes odpoved na 90% z horeuvedenych otazok.
Co sa tyka napr. obrazok mrkni na upravenu/neoficilanu FW KGD, je tam trosku vylepsene/optamalizovane vyuzitie sigmy. Inak treba robit resize (existuje k tomu utilitka) alebo pouzivat iny multimedialny prehravac nez azbox. Novsi FW to bude riesit mozno uz podla tvojich predstav.

0ctopus
----------------------------------------------
azbox HD Premium, Toshiba HDD 2,5", fw: 0.9.x, HDMI->TV, NAS
dm 500, dm 7000, dm 7025, ...
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

Pokud chceš přehrávat MKV se sít, tak si dej buď poslední fw stáhnutelný z menu (3877) nebo 4142, v obou ti ale nepojede DTS a pravděpodobně rozumně ani 2. zvuková stopa, ale zase přehraješ po síli MVK s tokem až 13 mega.
Další možností je dát poslední 4487, tam DTS i 2.svuková stopa jede, ale MKV s tokem okolo 10mega a výše se škube.
Pokud máš hodně MKV filmů k přehrávání po síti a mají jen jednu zvukovu stopu a chceš i DTS, může ještě použít "starý" 2371, tam ale zase raději ani nezkoušej nějaká posun či skok vpřed, ttam jsou s tímto velké problémy. Musíš si to pustit "durch".
Úplně nejlepší na přehrávání MKV je však fw KGD s tím budeš v tomhle ohledu asi nejpokojenější.

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
limak111
Nováček
Nováček

Příspěvek od limak111 »

Díky za reakci. Ten fw KGD vyzkouším. Strávil jsem hodně času pročítáním fóra a odpověď na rozdíly v použití 100 mb/s a1000mb/s jsem nenašel. Které zařízení limituje přenos dat v síti a jakou síťovku má AZ box? K AZ boxu jsem dostal hodně stručnou příručku a technické parametry tam nejsou.
Jak prosím tě řešíš přehrávání toho DVD formátu už s tím zápasím nějaký čas a stále jsem bezradný.

shibal píše:Pokud chceš přehrávat MKV se sít, tak si dej buď poslední fw stáhnutelný z menu (3877) nebo 4142, v obou ti ale nepojede DTS a pravděpodobně rozumně ani 2. zvuková stopa, ale zase přehraješ po síli MVK s tokem až 13 mega.
Další možností je dát poslední 4487, tam DTS i 2.svuková stopa jede, ale MKV s tokem okolo 10mega a výše se škube.
Pokud máš hodně MKV filmů k přehrávání po síti a mají jen jednu zvukovu stopu a chceš i DTS, může ještě použít "starý" 2371, tam ale zase raději ani nezkoušej nějaká posun či skok vpřed, ttam jsou s tímto velké problémy. Musíš si to pustit "durch".
Úplně nejlepší na přehrávání MKV je však fw KGD s tím budeš v tomhle ohledu asi nejpokojenější.

visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

DVD je nejlepší převést do formátu ISO (třeba Nerem). Je to potom jen jeden soubor a Azbox umí pracovat s menu, takže můžeš navolit zvuky i titulky.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
limak111
Nováček
Nováček

Příspěvek od limak111 »

visper píše:DVD je nejlepší převést do formátu ISO (třeba Nerem). Je to potom jen jeden soubor a Azbox umí pracovat s menu, takže můžeš navolit zvuky i titulky.
Dík za informace. Je to trochu složitější způsob ,ale co se dá dělat. Uvažoval jsem o HTPC a ted vidím že by to byla asi lepší varianta. Ten AZ box má nějak dost omezení. Doufejme že se to časem změní příchodem novích fw. A v tom novím fw KGD se MKV taky seká při přehrávání a to má rozlišení (jen 720P)

limak111
Nováček
Nováček

Příspěvek od limak111 »

fw KDU si z iso souborem neporadil prostě se video nerozběhlo ani po restu.

visper píše:DVD je nejlepší převést do formátu ISO (třeba Nerem). Je to potom jen jeden soubor a Azbox umí pracovat s menu, takže můžeš navolit zvuky i titulky.

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

limak111 píše:fw KDU si z iso souborem neporadil prostě se video nerozběhlo ani po restu.

Naprosto v pohodě přehrává KGD iso.

BextrH
Mazák
Mazák
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BextrH »

Doporučuji si filmy streamovat z PC přez VLC do AZ BOXU na IP kanál. Zvukovou stopu si vybereš ve VLC. Ten IP kanál si vytvoříš v NASTAVENÍ ---- TV kanál--- IP Channel

Phoenix/Smouse,Ferguson 3318,Openbox X820,skystar 2,IPBox250S,AZHD-Elite,SG2100,ADB 3800TW fw elArtista, Samsung UE37C6500
monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monkus »

nie je to nahodou tak, ze pri prehravani iso, si azbox namountuje cez "mount -o loop /kde/je/iso /adresar", pricom adresar je klasicka dvd struktura? takze je jedno, ci ho to dvd alebo iso?

dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vikino »

monkus píše:
nie je to nahodou tak, ze pri prehravani iso, si azbox namountuje cez "mount -o loop /kde/je/iso /adresar", pricom adresar je klasicka dvd struktura? takze je jedno, ci ho to dvd alebo iso?
mas pravdu, je to tak.

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
jj_sk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jj_sk »

limak111 píše:Strávil jsem hodně času pročítáním fóra a odpověď na rozdíly v použití 100 mb/s a1000mb/s jsem nenašel.
to je uplne jedno ani 100 Mb/s nevie zatial AZ vyuzit ani na 50%...
dal by som si bacha aj na poslabsie routre - tiez mozu byt brzdou siete...

AzBox HD Premium, fw 0.9.4466, int.HDD WD SCORPIO BLUE 500GB, Maximum E-85 + 4x LNB - GT-LST40, DPD TX-P42V10E, receiver Yamaha RX 757 + repro 5.1
visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

monkus píše:
Určitě si to tak namountuje, ale je zajímavé že klasické DVD většinou nepřehraje správně ale ISO přehraje.

jaka
Nováček
Nováček

Příspěvek od jaka »

ahoj, přidal bych jeden "nováčkovský" dotaz, který snad alespoň částečně souvisí s předchozí diskusí. přehrání filmů a prezentaci fotek bych velmi rád vyzkoušel, ale napřed bych je potřeboval nakopírovat z notebooku, kde je mám uložené, na interní HDD, který mám v AZbox. pokus přes WiFi byl tragický, tomu snad ani nelze říkat pomalý...pokus přes kabel s využitím portů na WiFi routeru (Wifi jsem vypnul) dopadl prakticky stejně --- výsledek je ten, že na interním HDD stále nic nemám, protože kopírovat zkrátka nelze. má někdo zkušenost a nejlépe doporučení, jak rozumně dostat data na interní HDD rozumnou formou?

monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monkus »

vsetko ide, aj prehravanie cez wifi, aj wired. treba upgradnut fw, dodrzat postupy ... ak uz nevies, ako na to, si nakopci na usb disk data a potom prekopiruj do azboxu.

dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“