Zkušenosti, funkčnost, stabilita, atd...

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
aaahtr1 Slovakia
Nováček
Nováček

Re: Zkušenosti, funkčnost, stabilita, atd...

Příspěvek od aaahtr1 »

ahojček, pls ,cca kedy je tak zhruba predpoklad na plne funkčnu enigmu aj pre čítačky, mám hdbox 9100, pripadne nejaký link kde o tomto tunery je niečo viac, a ešte by som potreboval radu cez čo sa dá nahliadnut pripadne aj niečo pomenit v tom linux systeme čo tam je ako original, cez tu sambu čo som tu stiahol ma nikam nepusti , žiadne linuxove zložky tam nie su , napr by mi bolo vhod dat nove transpondery bez zmeny celeho firmware, pôvodny som žial upd. týmto najnovšim 1.08.22 a prestal mi čitat upc kartu bez cam modulu, čo je dost na h...o , mm a ten predošli tušim 1.08.16 zase vôbec nepodporoval plugin , aby som nevyzeral že sa stažujem to by som nechcel , skor by som potreboval pár typov aby to bežalo ako treba :93: :95: ale inak je celkom :87: nič netrha ani neseka ako som tu čital no akože :117: mašina za fajn keš :106:

.HDboxFS_9100_PVR. .Formuler F1. Amiko Mini HD RE. + zopár pc DVB S2 kariet :89:
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Najskor- na editaciu suborov pouzivaj zasadne linuxovy editor. Protokol na pristup do boxu je najvhodnejsi ftp ,alebo telnet .
Vsetky tieto komponenty ma aplikacia RCC .
da sa stiahnut odtialto :arrow: http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 104&t=3040
pln epostacuje ta mensia verzia RCC190 . Navod na obsluhu ostava rovnaky. Hdbox pouziva na ftp pristup len meno - root , heslo nemusis dat ziadne,alebo moze byt akekolvek.
Ak sa ti v poslednej verzii stala UPC karta nepouzitelnou - staci vypnut citacku a pouzivat OSCAM .
ten je zas tu :arrow: http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 173&t=5379
pouzi oscam_ver22_doplnene
Instalacia pluginu je popisana tu :arrow: http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 166&t=4139
pre enigmovy image by si musel zmenit loader - to zatial nieje vobec potrebne , e2 je v plienkach,aj ked funguje .

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
aaahtr1 Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od aaahtr1 »

Chcem podakovat za pohotovu reakciu :91:

Kde sa ešte okrem sapra da stiahnut firmware na 9100 :?: tam ponukaju najstaršiu verziu 1.07.83, ono mi to neda predsa len trochu pokoja aj ked tu UPC môžem sledovat cez original cam modul aky tu bol už spomenutý t.j. mascom R 1.2 fialove irdeto a zelene cryptoworks, ale pred update_om mi čitalo UPC aj bez cam modulu :shock: , len to chcem sprobnut či nie je zádrhel inde ako vo firmware ( kontakty ,kabliky , studene spoje a pod ...trapasy ) :31: mám to v zaruke tak čo :95:

.HDboxFS_9100_PVR. .Formuler F1. Amiko Mini HD RE. + zopár pc DVB S2 kariet :89:
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

:arrow: http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 234&t=5214
ak nepouzivas emualtor, stiahni 1.08.16 - tam je iny typ UNIcas , ide v tom UPC bez problemov.
Ak chces aj emulaciu - stiahni 1.08.22 .

aaahtr1 Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od aaahtr1 »

mm praveže tam občas beží aj mcas aj ked sa to vraj nema :107: , firmware novšie mám všetky na ...22 beži teraz ,...16 nemala podporu pluginov to je dost smutný a zaražjuci fakt ,na čo ju uvolnovali bez toho ? na linuxove prínače ? a pre ich uživatelov dost zvláštny počin , ked tu zvažuje a očakava vätšina funkčnu E2 , keby 16 vyšla v aprili tak to pochopím :87:
prebehnem všetky dostupne a doposial mnou neotestovane verzie firmwaru a uvidim čo tam bolo a nie je,
ešte mi napadlo môžu pluginy spôsobovat omedzenie čitačiek aj pri ich neaktívnom stave? neviem či to bol update alebo zavedenie pluginov čo to spôsobilo,

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Asi to bude tym,ze fw 1.08.16 malo inu verziu UNicas,ze ? Ved staci pozriet na vypis zapisov na karte v tej verzii, kde nieje podpora pluginov a v novej verzii.
To,ako sa rozhodnu tvorcovia sw pre jednotlive verzie nedokazeme ovplyvnit. Ci ide ,alebo nie, musime zit s tou verziou, ktora je aktualna, alebo si tam nechat poslednu funkcnu . Ak taka neaka je.

vald
Nováček
Nováček

Příspěvek od vald »

Zašiel som si do kamenného obchodu, prejavil som záujem a nechal si predviezť HD-Box 9100. Výsledok bol v celku uspokojujúci a vyzerá to tak, že sa asi dám nahovoriť aj na jeho kúpu. Čosi som si už naštudoval, ale predsa len by som si vyjasnil pár veci:
1. Aký bude ďalší postup po updatovaní fw. na najnovšiu verziu (1.08.26), ak chcem EMU + Skylink kartu? Nie je mi jasné čo všetko je obsiahnuté v softe a čo treba "doložiť" vo forme pluginu (a samozrejme akého)? :?:
2. Sú settingy i pluginy použitelné pre všetky verzie HD-Boxu (t.j. 9100 aj 9200) , alebo treba rozlišovať podľa toho akú verziu mám? V čom je vlastne rozdieľ? :?:
Mohol by mi to prosím niekto objasniť? (verím, že sú tu machri, čo to ovládajú) :?:
Vopred veľmi pekne ďakujem.

Humax IRHD 5100S, Showbox S-500, Openbox X820, offset al85 na 28,2E-23,5E-19,2E-5E, 2x DiseqC 2.0 SUS 44, LNB 3x GI + 1x Inverto, 3x Skylink, Tv Panasonic TX-P42X10Y
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

1. Standartne je integrovany UNIcas- cize univerzalna citacka + podpora biss a dcw
2. su rovnake
3. aj ja verim

vald
Nováček
Nováček

Příspěvek od vald »

grantec píše:1. Standartne je integrovany UNIcas- cize univerzalna citacka + podpora biss a dcw
2. su rovnake
3. aj ja verim
Takže ak chcem rozchodiť EMU, tak musím vložiť plugin. Ten je tiež rovnaký aj pre 9100 aj pre 9200? (myslím ten čo je tu na fóre)

Humax IRHD 5100S, Showbox S-500, Openbox X820, offset al85 na 28,2E-23,5E-19,2E-5E, 2x DiseqC 2.0 SUS 44, LNB 3x GI + 1x Inverto, 3x Skylink, Tv Panasonic TX-P42X10Y
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

jasne, a myslim,ze som to aj napisal v downloade.

vald
Nováček
Nováček

Příspěvek od vald »

Díki moc Grantec, len som sa chcel uistiť. (nerád by som niečo pokašlal)

Jarara
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jarara »

Zdravim. Rozmyslim se mezi koupi znacky: HD-BOX FS-9100 nebo: SHOWBOX Vitamin 5000 HD. Chtel bych znat vas nazor, ktery vybrat. Jde mi hlavne o rozsirenost uzivatelske podpory. Co se tyce me orientace v sat. technice, tak ta je nulova. A take nevim, jestli i linux nebude prohlubovat moji neznalost. Za pripadne rady predem dekuji.

Sat. HD-Box 9100, TV SHARP LC-40LE600E
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

HDBOX 9100 je fajn a môžeš si tu o ňom dosť prečítať, ale zrejme bude lepšie ak počkáš na doladenie fw pre Vitamin.
Ten sa zatiaľ potýka s miernymi zádrhelmi a to preto lebo je postavený na novom chipe od STi a neni kompletne odladený. Funkčný je, ale stabilta neni jeho prednosť.
Nemalo by to však dlho trvať a bude z neho dobrý a kvalitný rodinný prijímač z bezkonkurenčným obrazovým výstupom a jednoduchým ovládaním

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
Jarara
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jarara »

Ano, o tom novem chipu od STi jsem cetl. Proto me ten vitamin laka. Jeste si trochu vice poctu o HD-BOXu, kde me trochu odrazuje, ze jsem na nej nikde nenasel zadnou recenzi. O vitaminu jsem nasel zatim vice informaci. Diky Ti za rychlou reakci. :)

Sat. HD-Box 9100, TV SHARP LC-40LE600E
dpabox Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dpabox »

Jarara píše:Ano, o tom novem chipu od STi jsem cetl. Proto me ten vitamin laka. Jeste si trochu vice poctu o HD-BOXu, kde me trochu odrazuje, ze jsem na nej nikde nenasel zadnou recenzi. O vitaminu jsem nasel zatim vice informaci. Diky Ti za rychlou reakci. :)
pozri recenzia HDBOX 9200 PVR

http://www......

VU+UNO 4K, POPCORN HOUR A-200, Dreambox DM 525, router TP-Link AX 1800
Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9100PVR“