A vůbec, nedokázal by někdo sehnat servisní dokumentaci? Nebo aspoň schéma? To by nám o hardwaru hodně napovědělo.
KGD - vacsia pamat
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
- visper
- Odborník

- Dostal poděkování: 1 poděkování
Re: KGD - vacsia pamat
Ještě mi vrtá hlavou na co je v boxu ta zálohovací baterka. Na hodiny ne, ty po vypnutí ze sítě nejdou. To znamená, že tam někde musí být ještě jedna paměť. Ale co v ní je? Nějaký loader? To by bylo špatné až se baterka vybije. Kdo ji vyzkouší odpojit? 
A vůbec, nedokázal by někdo sehnat servisní dokumentaci? Nebo aspoň schéma? To by nám o hardwaru hodně napovědělo.
Naposledy upravil(a) visper dne 25 úno 2010, 14:37, celkem upraveno 1 x.
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
- shibal
- Mazák

... že by Chuck Norris ? 
AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
-
frcko73
- Mazák

to je na udrzanie BIOSU........visper píše:Ještě mi vrtá hlavou na co je v boxu ta zálohovací baterka. Na hodiny ne, ty po vypnutí ze sítě nejdou. To znamená, že tam někde musí být ještě jedna paměť. Ale co v ní je? Nějaký loader? To by bylo špatné až se baterka vybije. Kdo ji vyzkouší odpojit?
Parabola Du 105cm,motor neviem,ale strasne stary,Samsung UE65MU6172,VU+ Uno 4K SE
-
PetrT30
- Mírně pokročilý

nechci kecat, ale někde jsem četl, že tam lze místo paměti dát i IDE HDD.
Kód: Vybrat vše
So, format an usb stick with fa**2, copy "patch.bin" on it (which we can find in the azbox forum.)
Start Azbox with new DOM or IDE HD (which is a lot faster than DOM) and usb stick with "patch.bin"
Then you see a menu and you choose "4. Format" and after that choose "Update"Kód: Vybrat vše
And I was thinking about using the SATA power, for both 1 SATA HD and 1 IDE HD (through a simple splitter cable with SATA female power connector -> IDE molex & SATA female power connectors). Would the Azbox Premium power supply be powerful enough for 2HD'sAZBox Premium-E2
-
Elektronek
- Nováček

Do IDE a PCI slotu, se delaly interface pro CF karty. Coz by v podstate mel byt DOM disk. Takze pri trose stesti by se to mozna mohlo vmestnat i do AZboxu. Disk bude mit delsi pristupove casy nez CF. Toto by bylo vhodne pri pouziti SSD IDE disku.
AZBox HD Premium|RTi Core v1.5.3 Enigma 2
-
005jon
- Moderátor

- Dal poděkování: 2 poděkování
- Dostal poděkování: 207 poděkování

Neviem či ste zabudli
Extras en HDD
-Instalar PLUGINS en HDD – všetky PLUGINS vám presune na HDD (alebo usb HDD) a môžete tam mat čo len chcete aj všetky po kope obmedzene len veľkosťou HDD. :lol:

Podmienka: HDD musí mat formát Ext 3 a Swap ktorý tiež zapnete za pomoci
Configuraciones
- Activar/Desactivar Swap 128MB (Requiere HDD)
Vrátenie do pôvodného stavu
Extras en HDD
- Desinstalar PLUGINS en HDD - Tato možnosť odinštaluje PLUGINS z pevného HDD.
-
formis
- Nováček

No, ale pokud sis všiml, tak tím že jsi přesunul pluginy na HDD tak jsi ušetřil pouze 2% paměti. Z 59 na 57%.005jon píše:
Neviem či ste zabudlina možnosť ktorá je v ponuke PanelKGD
Extras en HDD
-Instalar PLUGINS en HDD – všetky PLUGINS vám presune na HDD (alebo usb HDD) a môžete tam mat čo len chcete aj všetky po kope obmedzene len veľkosťou HDD. :lol:
Podmienka: HDD musí mat formát Ext 3 a Swap ktorý tiež zapnete za pomoci
Configuraciones
- Activar/Desactivar Swap 128MB (Requiere HDD)
Vrátenie do pôvodného stavu
Extras en HDD
- Desinstalar PLUGINS en HDD - Tato možnosť odinštaluje PLUGINS z pevného HDD.
-
005jon
- Moderátor

- Dostal poděkování: 207 poděkování
Tak ste ma nakoniec odhalili :eek:
S fotkou je to tak že sa mi podarilo prepísať pôvodnú pri Editácia tak som spravil novu .
V inom čase ........ z iným nastavením
Flash vám ostane taká istá ako pretím .......
PLUGINS tam môžeš dať aj všetky čo sú
Neveríš vyskúšaj
S fotkou je to tak že sa mi podarilo prepísať pôvodnú pri Editácia tak som spravil novu .
V inom čase ........ z iným nastavením
Flash vám ostane taká istá ako pretím .......
PLUGINS tam môžeš dať aj všetky čo sú
Neveríš vyskúšaj
- MMP[~]$ df
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/mtdblock5 1.0M 452.0K 572.0K 44% /DISK1
/dev/hda1 135.6M 118.2M 10.4M 92% /MMP
/dev/hda3 7.7M 4.3M 3.0M 59% /DISK2
/dev/hda4 78.4M 4.1M 70.3M 5% /Download
/dev/sda1 98.6G 305.5M 93.3G 0% /DATA/usb1/sda1
/dev/sda5 132.7G 13.9G 118.8G 10% /DATA/usb1/sda5
/dev/sda1 98.6G 305.5M 93.3G 0% /PLUGINS
- visper
- Odborník

Tak už jsem přišel na co je tam ta baterka. Zálohuje 1MB paměťku dev/mtdblock5 která obsahuje DISK1. Tam taky najdeme soubor partitions_hda.txt který nese informaci o rozdělení DOM disku. Vypadá takto:
,140,L
,16,L
,8,L
,,L
140 MB je přiděleno hda1, 16 pro hda2, 8 pro hda3 a zbytek pro hda4. Plugins jsou v hda2 můžeme jim přidělit větší hodnotu třeba 32MB na úkor hda4. Pokud by někdo chtěl větší DOM disk, tak by měl přepsat tuto tabulku.
,140,L
,16,L
,8,L
,,L
140 MB je přiděleno hda1, 16 pro hda2, 8 pro hda3 a zbytek pro hda4. Plugins jsou v hda2 můžeme jim přidělit větší hodnotu třeba 32MB na úkor hda4. Pokud by někdo chtěl větší DOM disk, tak by měl přepsat tuto tabulku.
-
PetrT30
- Mírně pokročilý

...zajímavé
edit: ...aha ... partitions_hda.txt

Jak? Mám v plánu koupit větší.Pokud by někdo chtěl větší DOM disk, tak by měl přepsat tuto tabulku.
edit: ...aha ... partitions_hda.txt
AZBox Premium-E2
-
zbyneksk
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ohledne pripojeni IDE HDD bylo psano tady: viewtopic.php?f=76&t=2947
Kazdopadne mam v pameti, ze kdyz jsem loni v lete procital cele forum, tak o tom psal i nektery zdejsi tester.
Tak uz jsem to nasel, treba tady je tema "Rozsirenie SDRAM"
viewtopic.php?f=76&t=2951
Kazdopadne mam v pameti, ze kdyz jsem loni v lete procital cele forum, tak o tom psal i nektery zdejsi tester.
Tak uz jsem to nasel, treba tady je tema "Rozsirenie SDRAM"
viewtopic.php?f=76&t=2951
-
formis
- Nováček

Když se zvětší ta RAM pomocí CF karty, odstraní to problém se SWAP-em? Box asi bude celý pomalejší, ne?
- visper
- Odborník

Toto není RAM ale flashdisk. Je v něm fw a pluginy. RAM je 100 MB a není v patici.formis píše:Když se zvětší ta RAM pomocí CF karty, odstraní to problém se SWAP-em? Box asi bude celý pomalejší, ne?
edit: takže problém se swapem to přímo neřeší, ale je pravda, že swap by šel na tento disk nasměrovat. To by mohlo být výhodné u Elite, u Premia bych radši swap nechal na hardisku.
Naposledy upravil(a) visper dne 27 úno 2010, 18:06, celkem upraveno 1 x.
- BextrH
- Mazák

- Dal poděkování: 4 poděkování
- Dostal poděkování: 3 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Snad by to mohlo jít.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Phoenix/Smouse,Ferguson 3318,Openbox X820,skystar 2,IPBox250S,AZHD-Elite,SG2100,ADB 3800TW fw elArtista, Samsung UE37C6500
- BextrH
- Mazák

- Dal poděkování: 4 poděkování
- Dostal poděkování: 3 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Našel jsem toto.
Mám SSD 1gb DOM bez problémů v mém Azbox
Elite
1.024megabajt Transcend IDE Flash Modul 40 Pins
work ok
Potřebujete pouze path.bin USB Pendrive
Boot menu
4. Formát .....
nyní
Aktualizace z USB ......
Nepotřebujete žádný speciální soft
Pouze Update Azbox Menu
Ano, formát usb klíčenky s fa ** 2, zkopírujte "patch.bin" na to (který můžeme najít v azbox fóru.)
Začněte Azbox s novými DOM nebo IDE HD (což je mnohem rychlejší než DOM) a USB klíčenky s "patch.bin"
Pak vidíte menu a vyberete "4. Format" a poté zvolte "Update"?
Je to asi v pořádku?
A přemýšlel jsem o použití síly SATA, pro 1 SATA HD 1 a HD IDE (přes jednoduchý rozdělovač kabelu SATA napájecí konektor samice -> IDE molex & SATA napájecí konektory samice). By Azbox Premium napájení být dostatečně motivující pro 2HD to?
Mám SSD 1gb DOM bez problémů v mém Azbox
Elite
1.024megabajt Transcend IDE Flash Modul 40 Pins
work ok
Potřebujete pouze path.bin USB Pendrive
Boot menu
4. Formát .....
nyní
Aktualizace z USB ......
Nepotřebujete žádný speciální soft
Pouze Update Azbox Menu
Ano, formát usb klíčenky s fa ** 2, zkopírujte "patch.bin" na to (který můžeme najít v azbox fóru.)
Začněte Azbox s novými DOM nebo IDE HD (což je mnohem rychlejší než DOM) a USB klíčenky s "patch.bin"
Pak vidíte menu a vyberete "4. Format" a poté zvolte "Update"?
Je to asi v pořádku?
A přemýšlel jsem o použití síly SATA, pro 1 SATA HD 1 a HD IDE (přes jednoduchý rozdělovač kabelu SATA napájecí konektor samice -> IDE molex & SATA napájecí konektory samice). By Azbox Premium napájení být dostatečně motivující pro 2HD to?
Phoenix/Smouse,Ferguson 3318,Openbox X820,skystar 2,IPBox250S,AZHD-Elite,SG2100,ADB 3800TW fw elArtista, Samsung UE37C6500