FW 2.09.87
Moderátor: By.Bob
-
LHM
- Nováček

Re: FW 2.09.87
Ok, já myslel, že když dám tovární nastavení a začnu od znovu s nastavením boxu, že je čistej, ale asi není, no odzkouším a dám vědět.
-
style78
- Nováček

No, pouzil som Flashv6 na vycistenie, potom novy FW, tovarko a stiahol som len zoznam kanalov, ostatne nastavil rucne. Nahodil novy MCAS (skusal aj starsie) a stale pretrvava problem s vypinanim boxu. Kazde nejake 3-4 vypnutie proste neprebehne a box ostane visiet.dempsey píše:Vyčisti box cleanerom a naištaluj aktuálny MCAS.
Neviem kolko krát som túto vetu napísal na tomto fóre, ale zrejme si ďaľší z tých ktorí ju ešte nečítali...
Všetko funguje spoľahlivo
Je rozdiel ci vycistim cez FW FlashV6 alebo cleanerom cez RS232?
-
Mousak
- Nováček

No já zkusil taky novou verzi 2.09.87, vyčistěno Cleanerem, vymazání varu, vše znovu nainstalováno do čistého přijímače vč.továrního nastavení a stejně to tuhlo, takže návrat na 2.09.49(tam to jede celkem stabilně, ikdyž na 100% to rozhodně není a radost z toho když se sekne mám vždycky neuvěřitelnou
). Já očekávám hlavně když přijímač funguje jako přijímač, nějaké multimédia, net a grafické ikonky mě vůbec neberou, ale kdyby to vše jelo v pohodě aktualizoval bych, takhle tedy nee a příště si už hodně rozmyslím na změnu FW, škoda času. Toť můj názor, ale třebas to jiným jede v pohodě.
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Pri Mcas-e je problem, ze sa nekillnu vsetky vlakna - to nieje chyba boxu,ale toho pluginu. Vo fw je len start/stop script. Autori pluginov musia prisposobit funkcionalitu start/stop scriptu a nie tvorca fw start/stop script pluginu. Mcas nieje jediny plugin - preto vsetky pluginy musia vediet pouzit ten script.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
garett
- Nováček

Po tovarnom nastaveni je treba este vypnúť správu CL rozhrania v menu kodovaci systém. Potom mrznutie pri prepinani zmizne. Mne to funguje.
-
jambalaya7
- Nováček

Mám takúto skúsenosť s novým FW 2.09.87: Všetko O.K. až na jednu nepríjemnosť, Po vypnutí prijímača na DO a zapnutí na druhý deň, EPG ostáva v stave z predošlého dňa! Po reštarte sieťovým vypínačom je EPG opäť v aktuálnom stave. Má niekto radu, ako sa tohoto stavu zbaviť? Nepomáha ani prepínanie + alebo - jeden deň v menu. Budem vďačný za účinnú radu. :mad:
-
hrubec50
- Nováček

-
LHM
- Nováček

- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
9105 N E P O T R E B U J E ziadny cleaner a podobne hracicky .
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
LHM
- Nováček

Hm, tak pak uz nevim proc mi to tuhne, vzdy po flesi FW davam tovarko, stejne tak, kdyz zmenim Plugin , zpet nahravam jen zalohu programu , ale s touhle verzi proste nehnu, at zkousim co zkousim, tak minimalne 3xdenne zatuh pri prepnuti programu, s 2.09.49 se mi to taky stane, ale tak max 1xtydne. Jestli mate tuto novou verzi FW nekdo stabilni, alespon tak jako ja tu 49ku, podelte se prosim o kombinaci pluginu. (Kartu mam ICE 0D96)
-
Noro C
- V.I.P.

S mcasom mam tiez problem 2x az 3x box vytuhne karta irdeto ale s oscam s ice kartov zazracne funguje celkom dobre. Ten mcas mam u kamarata uz som ich tam skusa asi 3 teraz tam skusam dalsi uvidim
HDBOX9105+,HDBOX9105,HDBOXenibox, formuler f1,f3
-
stano67
- Nováček

Toto u mňa zabralo.garett píše:Po tovarnom nastaveni je treba este vypnúť správu CL rozhrania v menu kodovaci systém. Potom mrznutie pri prepinani zmizne. Mne to funguje.
Druhý týždeň žiadny mráz.Predtým každý tretí deň - REŠTART.
A to som nerobil tovarenské nastavenia.
-
amater1
- Nováček

Len vydrz ono to vytuhne...Mam 7110 FW 2.09.87 MCAS 22.11.2011 zmrzlo to aj pri vyp. CL spravach pri prepinani programov. 7110 je HW to iste ako 9105stano67 píše:Toto u mňa zabralo.garett píše:Po tovarnom nastaveni je treba este vypnúť správu CL rozhrania v menu kodovaci systém. Potom mrznutie pri prepinani zmizne. Mne to funguje.
-
karel631
- Nováček

Nevím co s tím při těch updatech děláte, ale mě to nezamrzá a žádné tovární nastavení nedávám. Pracuji s MCASEM i s OSCAMEM také s pluginem na internet televizi.amater1 píše:Len vydrz ono to vytuhne...Mam 7110 FW 2.09.87 MCAS 22.11.2011 zmrzlo to aj pri vyp. CL spravach pri prepinani programov. 7110 je HW to iste ako 9105stano67 píše:Toto u mňa zabralo.garett píše:Po tovarnom nastaveni je treba este vypnúť správu CL rozhrania v menu kodovaci systém. Potom mrznutie pri prepinani zmizne. Mne to funguje.
Postupuji dle (kromě bodu 2 a 5):
1:Smažu veškerá data z položky VAR přes program RCC190 a PC po lanu (ne přes usb a plugin a dálkové ovládání ,jednou už některý moderátor to zde popisoval že si Hdbox vždy něco pamatuje)
2:Dám tovární nastavení ,vypnu přijímač dálkovým ovládáním a vzadu vypínačem.
3:Po restartu přístroje teprve nahraji nový fw.
4:najet na položku od fw 44 v menu AV nastavení a na položku (nevypínat napájení na VYP !!!!)jinak je zle
5:Po dalším restartu naladím z jednoho TP programy .
6:Zkontroluji vypnutí čteček v položce CAS .(Od FW 52 FAC a výše nejsou čtečky funkční a ovládají se jen pluginem)
7:Nastavím lan a vypnu znovu přístroj.
8:Po restartu nahraji plugin a dle výběru co potřebuji zapnu a restartuji Hdbox
9:Dle použitého FW si až naposledy nahraji své uložené programy.
-
rost
- Nováček

...stejně zamrzá.
Já jsem zatím ani neměnil firmware (mám 7110, kartu TT), nechal jsem tam ten z obchodu 2.09-36 (dle Granteca je nejstabilnější).
Pouze jsem nahrál Mcas, nejdříve nejnovější z listopadu.
Byl tam konflikt s emu, stačilo přepnout na kódovaný prog (např ORF) a pak zpět na skylink a tma.
Smazal jsem klíče CW, pak jsem i vypl emu, trochu to pomohlo, ale stejně to semtam tuhlo nejčastěj na ČT1.
Na té ČT se to chová fakt divně, v settingu mám ČT1, ČT1 JM a ČT1 SM a vždy jedna z nich tuhne každý den jiná, ale v tomto případě není nutný restart. Ten bývá nutný, pokud je emu ON a přepíná se.
Následně jsem zkusil o měsíc starší Mcas, ale lepší to bylo jen pár dnů.
Ještě to nevzdávám, přijímač mám jen 2 týdny, asi zkusím výše uvedený postup, a ještě mě napadlo, že bych si celý setting naladil sám.
Mám tam totiž nějaký stažený z netu.
Uvítám i další tipy, myslíte, že bych si pomohl jiným pluginem na správu čtečky?
Nepotřebuji sdílení, stačí mi spolehlivé dekódování z karty a když to půjde tak i emu.
Měnit firmware zatím nebudu, podobné problémy mají i ti, co přešli na 2.09.87.
Pokud se nenajde řešení, rád se přijímače zbavím.
Myslíte, že bych uspěl s reklamací?
V popisu přístrje se píše toto:
"přijímač vybaven jednou čtečkou karet Conax, která lze softwarově upravit za pomocí pluginů mcas, oscam apod. pro čtení karet Cryptoworks i Irdeto."
Ale to čtení cryptoworks karty moc spolehlivě nechodí, jestli je to pluginem Mcas nevím, ale jsem z přístroje zklamaný, dnes už bych si ho nekoupil.
Já jsem zatím ani neměnil firmware (mám 7110, kartu TT), nechal jsem tam ten z obchodu 2.09-36 (dle Granteca je nejstabilnější).
Pouze jsem nahrál Mcas, nejdříve nejnovější z listopadu.
Byl tam konflikt s emu, stačilo přepnout na kódovaný prog (např ORF) a pak zpět na skylink a tma.
Smazal jsem klíče CW, pak jsem i vypl emu, trochu to pomohlo, ale stejně to semtam tuhlo nejčastěj na ČT1.
Na té ČT se to chová fakt divně, v settingu mám ČT1, ČT1 JM a ČT1 SM a vždy jedna z nich tuhne každý den jiná, ale v tomto případě není nutný restart. Ten bývá nutný, pokud je emu ON a přepíná se.
Následně jsem zkusil o měsíc starší Mcas, ale lepší to bylo jen pár dnů.
Ještě to nevzdávám, přijímač mám jen 2 týdny, asi zkusím výše uvedený postup, a ještě mě napadlo, že bych si celý setting naladil sám.
Mám tam totiž nějaký stažený z netu.
Uvítám i další tipy, myslíte, že bych si pomohl jiným pluginem na správu čtečky?
Nepotřebuji sdílení, stačí mi spolehlivé dekódování z karty a když to půjde tak i emu.
Měnit firmware zatím nebudu, podobné problémy mají i ti, co přešli na 2.09.87.
Pokud se nenajde řešení, rád se přijímače zbavím.
Myslíte, že bych uspěl s reklamací?
V popisu přístrje se píše toto:
"přijímač vybaven jednou čtečkou karet Conax, která lze softwarově upravit za pomocí pluginů mcas, oscam apod. pro čtení karet Cryptoworks i Irdeto."
Ale to čtení cryptoworks karty moc spolehlivě nechodí, jestli je to pluginem Mcas nevím, ale jsem z přístroje zklamaný, dnes už bych si ho nekoupil.